Terugkijken op bijzondere openingsdag

De opening van Nijkleaster op 28 oktober 2012 was in veel opzichten bijzonder. Honderden mensen maakten de start van onze droom met ons mee. Op deze plek willen we in woord en beeld terugkijken op die dag.

De opening is vastgelegd door de fotografen Dio van Maaren en Anne Terpstra. U kunt hun foto’s hier bekijken.

Ds. Liuwe Westra hield ’s morgens een prachtige rede in Hartwerd. Daar werd het kloostervuur overgedragen aan Nijkleaster. U kunt zijn rede hier (yn it Frysk) lezen.

Ds. Hinne Wagenaar hield een bijzondere openingspreek: Effata, ga open!

U kunt de preek hier teruglezen.

Ds. Pieter Versloot, vanuit de Protestantse Kerk nauw betrokken bij Nijkleaster, hield ook een rede. Klik hier om deze te lezen.

Kranten

Het Friesch Dagblad plaatste was bij de opening van Nijkleaster. Journalist Ruurd Walinga woonde de dienst bij, en maakte een mooi verslag.

Radio

Voorzitter Henk Kroes heeft de plannen en ambities van Nijkleaster vanmiddag toegelicht op Radio 1, in het EO-programma ‘Dit is de Dag’. Hij werd geïnterviewd door Tijs van den Brink en Elsbeth Gruteke.Het interview is ook met een webcam opgenomen. U kunt het hier terugkijken:

Televisie:

Het EO-programma ‘Door de wereld’ maakt een mooi verslag van de opening van Nijkleaster op 28 oktober. Presentatrice Marion Lutke maakt de opening de hele dag mee. Ze vond het ,,een feest”, meldt ze op Twitter.

De uitzending is hier terug te kijken:

Get Microsoft SilverlightBekijk de video in andere formaten.

In ‘Het Vermoeden’ was op 28 oktober een uitgebreid interview met ds. Hinne Wagenaar. U kunt het interview hier bekijken:

Get Microsoft SilverlightBekijk de video in andere formaten.

Laat wat van je horen

*